Fasole batuta

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri de post, 5 Mar 2012 | 4375 vizualizari

 

Azi gatesc autentic romaneste, la invitatia prietenei noatre Alice, care a lansat un frumos proiect culinar si anume acela de a gatii romaneste, in fiecare zi de luni :)
Dat fiind faptul ca ne aflam in Postul Pastelui, nu puteam gatii decat autentic romaneste si de post

 

INGREDIENTE

  •  300 g fasole boabe
  • 3-4 catei usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • pentru prajeala:
  • o ceapa
  • tocana de legume sau bulion de casa
  • sare
  • piper
  • boia dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Punem fasolea la inmuiat de seara. A doua zi o punem la fiert, lasand-o sa dea cateva clocote, dupa care scurgem apa si o inlocuim cu alta apa fierbinte. Repetam de 2-3 ori aceasta operatie si o lasam sa fiarba in ultima apa, pana cand bobul de fasole este foarte bine fiert.

Scurgem fasolea de apa, dupa care o bagam la robot, sau o dam prin sita. Punem cateva linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui peste fasolea pasata si o frecam binisor. Adaugam apoi usturoiul pisat, condimentam cu sare si piper dupa gust.

Separat pregatim prajeala: Taiem ceapa marunt sau julien, o punem la calit in 2-3 linguri de ulei, dupa care adaugam tocana de legume sau bulionul de casa, completam cu putina apa si lasam pana cand se inmoaie ceapa. Condimentam cu sare, piper si boia dulce. Punem fasolea in castroane, iar peste vom pune prajeala.

Servim cu paine prajita. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci