La noi pastele cu diverse sosuri isi fac des loc in meniuri.
De data aceasta am ales farfalle, iar ca sos, zacusca pe care asa simpla nu prea o mancam.
Maruntaiele de pui, le-am pastrat la congelator, de la puii taiati in aceasta toamna.
Este o mancare satioasa care se asorteaza foarte bine cu muraturi sau salata de legume.
Spalam maruntaiele de pui si le portionam mai micute.
Punem pipotele si inimile la fiert in apa cu putina sare pentru 20 de minute, sau pana cand se vor inmuia usor.
Cu 5 minute inainte de a stinge focul, adaugam si ficatul.
Strecuram maruntaiele, de zeama in care au fiert si le punem intr-o tigaie incapatoare, cu grasime de pui topita si incinsa.
Adaugam si pieptul de pui taiat marunt, presaram cimbru, piper si putina sare, adaugam si 2 foi de dafin si acoperim tigaia, lasand ingredientele sa se inabuse bine la foc mic.
Strecuram bine zeama in care au fiert maruntaiele si o punem din nou pe foc.
Cand atinge punctul de fierbere, adaugam pastele si le lasam sa fiarba pana cand isi vor dubla volumul si absorb aproape tot lichidul, sau pur si simplu le gustam si vedem daca sunt fierte.
Nu le vom strecura de lichidul in care au fiert.
Intre timp incalzim si zacusca, punand borcanul intr-un vas cu apa, pe foc.
Inlaturam capacul de la borcan, inainte, pentru a putea mesteca in el cu o lingurita.
Adaugam zacusca incalzita peste paste si le amestecam usor.
Curatam si tocam ceapa si ardeiul julien si le adaugam peste ingredientele din tigaie.
Adaugam si usturoiul tocat marunt si amestecam usor ingredientele pentrui a se praji uniform.
Asezam pastele intr-un vas incapator, iar peste ele vom pune ingredientele din tigaie si vom presara patrunjel verde, tocat marunt.
In timpul servirii, adaugam si putin ketchup, dulce sau picant, dupa preferinte.
Pofta buna!