Fantezie cu ciocolata, lamaie si menta

de roberta24 in Prajituri, 25 Iul 2010 | 7250 vizualizari

 

Un desert usor si racoritor!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi de sampanie
  • 250 ml apa
  • 3 linguri de zahar
  • o lingura de ness
  • o fiola esenta de rom

Pentru crema de ciocolata

  • 200 g ciocolata amaruie (eu am folosit cu 72% cacao)
  • 200 ml frisca lichida
  • un pliculet gelatina
  • 250 gr mascarpone

Pentru crema de lamaie cu menta

  • un plic praf de crema cu lamaie
  • un plic creme ole cu vanilie
  • 450 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri de zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 250 gr mascarpone
  • o mana de menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fantezie cu ciocolata, lamaie si menta:

Pregatim mai intai siropul de care avem nevoie pentru insiroparea piscoturilor si apoi il lasam sa se raceasca. Punem gelatina la inmuiat in cateva linguri de apa rece. Intre timp taiem marunt ciocolata neagra, o amestecam cu frisca lichida si punem compozitia pe baie de aburi pana la topirea ciocolatei, luam de pe foc si adaugam gelatina inmuiata in prealabil si lasam la rece. dupa ce crema de ciocolata s-a racit o mixam bine si adaugam cele 250 de gr de mascarpone, mixam in continuare pana obtinem o crema spumoasa. Tapetam o forma de tort detasabila cu folie alimentara si inmuiem piscoturi in sirop si imbracam peretii si fundul formei cu acestea dupa aceea turnam crema de ciocolata si la final adaugam inca un rand de piscoturi insiropate, acoperim forma cu folie alimentara si o dam la rece pentru aproximativ 3 ore.

Crema de lamaie: punem la fiert 250 de ml de lapte cu 3 linguri de zahar, cand laptele a dat in clocot, stingem focul, adaugam menta si acoperim cu un capac. Dupa ce laptele s-a racit il strecuram, il amestecam cu restul de 200 ml de lapte rece si cu 200 ml de frisca lichida, punem cele doua prafuri de crema si mixam pana obtinem o crema consistenta, adaugam si cele 250 de gr de mascarpone si zeama de lamaie si mixam in continuare.

Scoatem inelul detasabil al formei si punem prajitura pe un platou. Cu ajutorul unui posh imbracam prajitura in crema de lamaie si o ornam dupa preferinta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie cu ciocolata, lamaie si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Lau 1

16.01.2013, 17:18

la multi ani

Krystyan Trendy 1

16.01.2014, 15:46

minunat tort

Panacris 1

16.01.2014, 19:32

La multi ani si multa sanatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura zi si noapte