Falafel

de RuxyRux in Mancaruri de legume, 27 Mai 2015 | 7104 vizualizari

 

Iubesc bucataria libaneza....cred ca as manca falafel in fiecare zi si asta nu de azi, cred ca de ani de zile de cand l-am gustat prima oara si m-am indragostit definitiv!
Sunt foarte multe retete de falafel, dar astazi va prezint varianta mea............cu lipie libaneza calda preparata in casa...o minunatie!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana plina de naut boabe
  • 1 lingura de bicarbonat
  • 4 cepe( chiar mai puteti adauga si ceapa verde)
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 1/4 lingurita turmeric
  • piper
  • 1 lingurita cumin
  • sare dupa gust
  • 1 fasiuta dintr-un ardei mic iute daca il doriti condimentat( eu nu am pus, pentru ca nu iubesc iuteala)
  • ulei de palmier nehidrogenat pentru prajit
  • lipie libaneza, cartofi prajiti, castraveti murati, rosii, ardei, sos la alegere sau mustar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel:

Din aceasta cantitate ne ies 3 portii, eu  le pun in pungi si apoi la congelator.

Se pune seara o cana plina de naut intr-o oala mai mare se adauga apa cat sa il acopere cu mult pentru ca el se umfla si o lingura de bicarbonat.

Se lasa peste noapte,iar a doua zi se scurge si se spala bine de cateva ori.

Se da nautul prin masina de tocat impreuna cu ceapa, si verdeata, eventual ardeiul iute.. Se adauga restul ingredientelor, turmericul,  sarea, piperul, cuminul.

Se amesteca bine si apoi se pune in pungi la congelator. Eu de regula opresc o portie si o prepar imediat.

Pun intr-o farfurie compozitia, pun si o lingura de apa minerala, amestec bine  si  formez o singura chfteluta pe care o prajesc. Este cea de sacrificiu :))), apoi o gust si vad ce mai trebuie: sare, piper,ardei iute, cumin, dupa gust si inspiratie...etc...

Prajesc apoi toate chiftelutele, le scot pe un servet si le pun la masa alaturi de cartofi prajiti, felii de castraveti, rosii, lipie libaneza neaparat( eu o prepar in casa), sos de iaurt cu usturoi si tahini,  de fiecare data am si hummus langa. :)

Minunat!

TIPS-URI

1

Unele retete prevad : coriandru, usturoi, chiar si chilli, boabe fava, fulgi de piper rosu, faina, zeama de lamaie, etc...

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

RuxyRux 1

11.06.2015, 08:54

Multumesc mult!

susu 1

18.11.2015, 15:43

Spune-mi te rog, nautul se pune in apa calduta sau rece?

RuxyRux 1

18.11.2015, 17:28

In apa rece Susu drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Micul dejun arab-4.“Fattet hummus”-Pasta de naut cu iaurt si “faramituri “(crutoane) de paine