Falafel

de Ramonica in Mancaruri de post, 6 Mai 2011 | 10052 vizualizari

 

Se serveste cu salata de patrunjel.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr naut
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita cumin
  • 1 lingura coriandru macinat
  • 2 linguri tarate de psyllium (pt a lega compozitia), se poate inlocui cu ou
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel:

Am spalat nautul si l-am tinut peste noapte in apa ca se se inmoaie. A doua zi am aruncat apa, l-am clatit putin si l-am pus in robot impreuna cu ceapa, usturoiul si patrunjelul. Am adaugat si restul ingredientelor, am amestecat cu lingura si am pus compozitia la frigider. Dupa 2-3 ore am pregatit falafelul. Am uns tava cu ulei, am asezat hartie de copt si apoi compozitia, cu ajutorul unei forme de prajituri. Am pornit cuptorul la 200 de grade si am copt chiftelele pe ambele parti.

Am pastrat cateva si le-am prajit in ulei. Au iesit foarte bune, comparabile cu cele pe care le-am mancat la restaurantul libanez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Humus cu faina de naut si avocado