Ardeii umpluți cu soia reteta delicioasa de post reprezintă o variantă delicioasă și sănătoasă a clasicului preparat de ardei umpluți, ideală pentru cei care doresc să reducă sau să elimine consumul de carne din alimentația lor.
Ardeii umpluți cu soia sunt ușor de preparat și pot fi adaptați în funcție de preferințele personale, adăugând diverse condimente și legume. Aceștia pot fi serviți ca fel principal, alături de o salată proaspătă sau diverse garnituri, fiind potriviți atât pentru prânz, cât și pentru cină. Versatilitatea și gustul lor savuros îi fac un preparat iubit atât de vegetarieni, cât și de cei care doresc să exploreze opțiuni alimentare mai sănătoase și mai echilibrate.
Cum se prepara Ardei umpluti cu soia reteta delicioasa de post
Fierbem soia in apa cu sare pentru cca 15 minute,dupa care strecuram apa. Curatam ceapa,o tocam marunt si o calim in putin ulei,adaugam sare,piper,boia dupa gust,orezul si 1 cana de apa si lasam la fiert pana se evapora apa si orezul se inmoaie. Acum adaugam soia,busuioc,oregano dupa gust si lasam compozitia deoparte. Spalam ardeii,ii curatam de cotor si seminte si ii umplem cu compozitia de mai sus. In oala in care fierbem ardeii,punem bulionul,rosia taiata marunt,foi de dafin,zaharul,oregano,busuioc si sare dupa gust. Lasam sa de-a un clocot,moment in care adaugam si ardeii umpluti si ii lasam la fiert. Cand sunt aproape fierti,scoatem ardeii deoparte. Intr-un bol facem o ingrosala din faina si putin apa,pe care o turnam in sosul de rosii,amestecand pana se ingroasa. Acum punem ardeii inapoi in sos si ii mai lasam sa dea un clocot.Servim alaturi de o mamaliguta si ardei iuti. Recomandam si ghiveci calugaresc de vinete
Pofta Buna !