Evantai din dovlecei și vinete & paste fundițe

de DinDragostePentruGatit in Paste, 2 Apr 2012 | 5482 vizualizari

 

Ceva foarte simplu și lejer dar gustos pentru o zi de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel;
  • 1 vânătă;
  • 2 roșii;
  • 2 căței de usturoi măricei;
  • ulei de măsline;
  • 1/2 lămâie;
  • oregano, busuioc;
  • sare, piper.
  • 400 g paste fundițe sau ce vă place. Mie-mi plac fundițele :).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai din dovlecei și vinete & paste fundițe:

- Se spală, se taie dovlecelul în două (depinde de mărimea lui) apoi felii de-a lungul. 

- Vinetele se decojesc și se taie la fel ca dovleceii. Se stropesc cu zeamă de lămâie (să nu se oxideze) și se pun pe grill-ul încins (eventual uns cu puțin ulei).

- Roșiile se opăresc în apă fierbinte, se decojesc se taie rondele și se pun de-o parte într-un bol.

- Vinetele și dovleceii se țin pe grill până „prind culoare”, apoi într-o tigaie încinsă se pune ulei de măsline, se călește rapid o mică parte din usturoi, (restul se adaugă la sfârșitul prerarării), se așează feliile de vinete și dovlecei peste care roșiile.

Se condimentează cu sare, busuioc, oregano, piper și restul de usturoi; se mai lasă 4-5 minute pe foc... et voilà!

De data asta nu mai am celebrul decor de semințe de in; însă puteți adăuga câteva bobițe dacă doriți :)). De ce semințe de in?..pentru că sunt super sănătoase (au proprietăți ce combat celulita) și-mi plac multtt...

Ca variantă pentru decor poate fi puțin parmezan dat la răzătoare sau ras cu ajutorul cuțitului econom, eu am pus doar puțin ulei de măsline. 

 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai din dovlecei și vinete & paste fundițe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]