Espanadillas cu umplutura de ciuperci si sardine

de adnas54 in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2010 | 4390 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * 400 gr foietaj
  • * piciorusele de la ciuperci (cca.15-20 buc.)
  • * sardine - 1 conserva
  • * 2 linguri smantana
  • * unt + ulei de masline* sare, piper
  • * boia dulce
  • * marar tocat fin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Espanadillas cu umplutura de ciuperci si sardine:

Am ales piciorusele de la ciuperci, nu numai ca ne mai raman de la ciupercile umplute, ci pentru textura lor. Se toaca marunt si se distuie in unt si ulei de masline pana dispare tot lichidul.
Sardinele din conserva ( nu uitati sa scoateti intestinele), se toaca cu o furculita. Se adauga ciupercutele scurse, smantana, sarea, piperul, boiaua dulce si verdeata tocata.

Foietajul se intinde pe o planseta, se decupeaza cu o forma, rotunduri de Ø 8-9 cm. Se repartizeaza in centru lor compozitia. Se umezeste pe margini cu putina apa si se indoie. Se lipesc si se fac diverse forme, eu am folosit furculita.
Se aseaza in tava si cu o pensula se dau cu ou batul. Se dau la cuptorul tare la inceput, apoi mai incet cca. 15-20 minute.

Se servesc si calde si reci. Compozitiile sunt foarte multe si diverse. Dar incercati si combinatia ciuperci cu sardina, ca au un gust interesant si sunt foarte bune.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Espanadillas cu umplutura de ciuperci si sardine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Poienita cu ciuperci