Ideea acestui aperitiv am "furat-o " de la Meosiris stapana blogului http://www.meosiris.blogspot.com/#,un blog cu multe retete dragi mie si sunt convinsa ca multora dintre noi.Multumesc ,Iulia!
Dedic aceasta reteta Gabytzei noastre scumpe si dragi. La multi ani Gabytzule!
INGREDIENTE
- 4 oua
- 2 linguri cu cascaval ras
- Pentru pasta de ton
- 1 conserva de ton(eu am folosit in ulei)
- 2 linguri cu cascaval ras
- 1 galbenus de ou fiert
- 1 lingura crema de branza
- 1 lingura cu capere
- zeama de la o jumatate de lamaie
- marar verde
- sare,piper
- Pentru sosul de rosii
- 3-4 rosii
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- unt cat o nuca
- 1 foaie de dafin
MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute cu pasta de ton in sos de rosii:
Fierbem ouale tari.Le lasam sa se raceasca si apoi le curatam de coaja.Taiem fiecare ou in jumatate, pe lungime si scoatem galbenusurile.
Pregatim pasta de ton astfel:
Punem intr-un bol tonul( cu ulei cu tot) si apoi pe rand ( fara o ordine anume) un galbenus de ou, cascavalul ras, crema de branza si mararul verde tocat fin. Amestecam bine cu mixerul pana cand obtinem o pasta omogena apoi adaugam zeama de lamaie,caperele si condimentam dupa gust cu sare si piper.Amestecam bine, de data aceasta cu ajutorul unei furculite pentru a nu zdrobi caperele.
Umplem fiecare jumatate de ou cu aceasta pasta si presaram deasupra cascaval ras.
Pregatim sosul de rosii:
Intr-o tigaie calim in unt ceapa taiata marunt si usturoiul taiat rondele subtiri.Curatam rosiile de coaja ,le mixam bine si apoi turnam sucul obtinut in tigaie.Condimentam cu sare si piper,adaugam o foaie de dafin si lasam la foc circa 10 min.pana cand sosul mai scade avand grija sa amestecam din cand in cand.Sosul obtinut il turnam intr-un vas de ceramica (sau orice alt vas )dupa care asezam ouale umplute deasupra.Dam la cuptor si lasam pana cand ouale se rumenesc frumos .
Scoatem din cuptor,asezonam cu patrunjel verde si servim drept aperitiv.
Multa sanantate si tot ce iti doresti Medi draga,pup
scuze de intarziere,dar mai bine mai tarziu,decat niciodata 






































