Escalop de vita

de MOKUSKA in Vita, 7 Iul 2014 | 9010 vizualizari

 

Un preparat gustos si foarte rapid, avand in vedere ca am folosit carne de vita. Sa nu va fie frica sa folositi orice fel de legume in sosul dulce acrisor. De unde dulce acrisor? De la morcovi devine dulce si de la sucul de rosii acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 4 felii de pulpa vita (400 g)
  • 2 cepe medii
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 3 catei de usturoi
  • ½ kgrosii
  • sare
  • delikat (eu am folosit cel de casa)
  • piper
  • busuioc uscat
  • 100 ml ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de vita:

Carnea feliata se spala, se sterge de apa si se da prin faina alba. Se elimina excesul de faina de pe feliile de carne si se pun la prajit in ulei incins 1 -2 minut pe ambele parti.

Zarzavatul se curata si se da pe razatoare, ceapa si ardeiul se toaca nu foarte marunt, usturoiul se lasa intreg, toate se pun in uleiul in care am prajit carnea si se lasa foarte putin la calit, doar pana isi schimba culoarea. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se zdrobesc (eu am folosit blender) impreuna cu putin delikat. Sucul obtinut se toarna peste zarzavatul calit, se aseaza feliile de carne, se asezoneaza cu sare si busuioc. Sub capac se lasa la fiert pana carnea devine frageda (daca mai este nevoie se adauga putina supa sau apa fiarta).

Inainte de a lua vasul de pe foc se adauga putin piper si se scot cateii de usturoi.

TIPS-URI

1

se serveste cu garnitura de piure de cartofi sau orez

2

feliile de carne sa nu fie foarte subtiri (cca de un deget)

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (18)

Rocsi 1

07.07.2014, 22:32

Bun escalopul!

mihaelar63 1

08.07.2014, 12:05

Nu de doua ca de 5 stele este

mirela0911 1

08.07.2014, 14:47

hmmmm ..... bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Escalop voievodal