O reteta de week-end: escalop boieresc...
Un fel de mâncare delicios, dar şi foarte frumos. Ce poate fi mai potrivit pentru masa pe care o pregăteşti familiei tale ?Rezultatul şi părerea celor care vor gusta preparatul tău vor fi cu certitudine pe... gustul tău !
Ce sa mai, o masa pe cinste, o masa boiereasca!
Feliile de carne le batem putin cu batatorul de carne, le condimentam si le dam prin faina. Intr-o tigaie ceramica punem o lingura ulei apoi prajim feliile de carne pe ambele parti.
Scoatem escalopul prajit si il pastram la cald. Taiem felii ciupercile.
Untul il topim in tigaie si calim ciupercile, impreuna cu usturoiul si la sfarsit patrunjelul verde tocat, cam 5 minute.
Peste feliile de escalop prajite asezam ciupercile apoi cate o feliuta de cascaval si 1/2 rosie cherry cu cate o frunzulita de patrunjel verde. Dam la cuptorul incins pentru gratinare sau la cuptorul cu microunde 3-4 minute sa se topeasca cascavalul.
Pofta mare !
1
Servim escalopul alaturi de cartofi rumeniti si salata verde sau de ardei copti.