Aluat: cernem faina amestecata cu praful de copt intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem acolo untul taiat cubulete, sarea, zaharul si ouale.
Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen.
La final adaugam apa rece de la frigider si mai framantam putin pana cand s-a incorporat complet.
Dam apoi aluatul la rece pentru o ora.
Umplutura: ceapa o curatam si o taiem marunt, ardeiul spalat il taiem fasiute.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa, lasam sa se caleasca putin, apoi adaugam ardeiul.
Lasam sa se caleasca impreuna 5 minute, apoi adaugam conserva de rosii, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba pana cand scade sosul.
Adaugam apoi conserva de ton scursa de ulei si maruntita, mai lasam 1 minute pe foc apoi dam deoparte.
Lasam compozitia sa se raceasca.
Dupa o ora scoatem aluatul de la rece, il impartim in 2 parti egale si intindem fiecare bucata intr-o foaie subtire.
Punem umplutura si acoperim cu ce-a de-a doua foaie crestata la mijloc.
Pentru a lipi foile una de alta presam marginea cu o furculita.
Ungem empanada cu oul batut si o dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.
Sa aveti pofta!