Mi-a placut mult de tot de prima data cand l-am gustat - acum vreo 10 ani cred -si, desi eu nu sunt cu lichiorurile am zis ca o data tot o sa fac si eu. Acum ca am facut, cred ca o sa devina o traditie....si neaparat trebuie sa dublez cantitatile:)
Incep prin a va spune ca daca aveti oua de casa, cu siguranta culoarea va fi alta! Am gasit multe retete in care se prepara lichiorul fara fierbere, dar nu prea imi suradea ideea de a tine in frigider lapte amestecat cu galbenusuri cateva saptamani, asa ca am optat ptr altfel de reteta.
Se pune laptele la fiert. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul praf, apoi se adauga incet laptele cald si se incorporeaza. Se pune compozitia la fiert pe aburi 8-10 minute pana incepe sa se ingroase, amestecand mereu.
Cand e gata se lasa sa se raceasca, apoi se adauga frisca si vodca si se amesteca.
Se serveste presarat cu scortisoara deasupra, daca va place, bineinteles!
Se pastreaza la frigider, dar nu apuca sa stea prea mult, va garantez :)