Eclere

de nadina73 in Prajituri, 26 Feb 2010 | 7409 vizualizari

 

ti se topesc in gura

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 200 ml ulei
  • 8 oua
  • crema:eu am pus alta crema la care va raman albusurile dar e grozava
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri de faina
  • 250 zahar
  • 300 ml lpte
  • 1 pachet de unt
  • 3 vanilii
  • crema initiala (e cam dulce si de acea am pus alta)
  • 3 oua
  • 1 cana de zahar
  • 3 vanilii
  • 1 pachet de unt
  • ramane la alegerea vostra care  crema o faceti
  • glazura pt decor:
  • 100 g ciocolata se topeste cu o bucatica de unt si 2 linguri de smantana pe foc
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Se pun apa ,uleiul si sarea si cand fierbe se ia de pe foc si se pune faina ,dupa care se pun ouale numai cate unu si se amesteca foarte repede pana se incorporeaza toate ouale si se va desprinde aluatul de pe vas Apoi cu o forma se pun in tava (sau cu punga se taie la un capat putin) cam de grosimea unui deget( si de lung si de lat) si se coc la foc foarte mare 200-220 grade trebuie sa le prinda focul tare altfel nu cresc, inauntru  trebuie sa  ramane goale se vor umfla tare,atentie sa nu se arda .Dupa ce s-au copt se lasa la racit apoi cu un cutit bine ascutit se taie pe jumatate in doua (orizontal)si se umple cu crema .

crema :6 galbenusuri de freaca bine cu 8 linguri de faina ,zaharul si laptele sa nu se faca cocoloase dupa care se pune pe foc si se amesteca continu fiindca se prinde repede va deveni ca o budinca groasa apoi se pune vanilia si se lasa la rece. Dupa ce s-a racit se amesteca cu untul frecat spuma.

Cu crema obtinuta se umplu eclerele tot cu forma sau cu punga taiata in colt,iar apoi se poate pune si frisca .Deasupra se pune glazura de ciocolata.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura marmorata cu mure