Eclere

de Bunica in Prajituri, 1 Feb 2011 | 8599 vizualizari

 

Tot ce e facut de tine e delicios, spune draga mea nepoata. Si fiindca nu mai facusem demult ( pentru ca a fost o vreme cand nu-mi cresteau ) am hotarat sa mai incerc ...si am reusit.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana ulei
  • 2 cani apa
  • 2 cani faina
  • 6 oua
  • Crema:
  • 700 ml. lapte
  • 200 g. zahar
  • 5 linguri zeamil
  • 1/2 pachet unt
  • 5 oua
  • vanilie, coaja de lamaie ( dupa gust) 
  • Glazura:
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  •  1/4 pachet unt      

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

 Intr-o cratita se pun la fiert apa cu uleiul. Se fierb pana dau in clocot. Dupa ce au dat in clocot, se stinge focul si se toarna faina, amestecandu-se bine (sa nu se faca, cocoloase). Se lasa sa se racoreasca putin ,apoi se adauga ouale unul cate unul pentru a se incorpora bine. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se pun in tava cu ajutorul poshului sau cu o punga de plastic taiata la un colt. Se dau la cuptorul incins pana se rumenesc usor. Se scot din cuptor , se lasa sa se raceasca ,apoi se taie pe lungime.

Crema:

Se amesteca zaharul cu zeamilul,ouale si laptele. Se fierb pana se ingroasa. Apoi se adauga untul si aromele amestecandu-se bine. 

In cojile de ecler se pune crema cu ajutorul unei lingurite, 

Glazura:

Zaharul, cacao, apa se fierb pana se omogenizeaza. Se adauga untul amestecandu-se pentru a fi incorporat bine. Se orneaza dupa placerea fiecaruia.

 

 

 

TIPS-URI

1

Eu folosesc o cana mica, ca cea din fotografie.

2

Important este sa mentii masura- sa folosesti aceeasi cana . 

3

Daca este o cana de 250 ml. se pun 8 -10 oua

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura frageda cu mere si aluat razuit deasupra