Tot ce e facut de tine e delicios, spune draga mea nepoata. Si fiindca nu mai facusem demult ( pentru ca a fost o vreme cand nu-mi cresteau ) am hotarat sa mai incerc ...si am reusit.
Intr-o cratita se pun la fiert apa cu uleiul. Se fierb pana dau in clocot. Dupa ce au dat in clocot, se stinge focul si se toarna faina, amestecandu-se bine (sa nu se faca, cocoloase). Se lasa sa se racoreasca putin ,apoi se adauga ouale unul cate unul pentru a se incorpora bine. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se pun in tava cu ajutorul poshului sau cu o punga de plastic taiata la un colt. Se dau la cuptorul incins pana se rumenesc usor. Se scot din cuptor , se lasa sa se raceasca ,apoi se taie pe lungime.
Crema:
Se amesteca zaharul cu zeamilul,ouale si laptele. Se fierb pana se ingroasa. Apoi se adauga untul si aromele amestecandu-se bine.
In cojile de ecler se pune crema cu ajutorul unei lingurite,
Glazura:
Zaharul, cacao, apa se fierb pana se omogenizeaza. Se adauga untul amestecandu-se pentru a fi incorporat bine. Se orneaza dupa placerea fiecaruia.
1
Eu folosesc o cana mica, ca cea din fotografie.
2
Important este sa mentii masura- sa folosesti aceeasi cana .
3
Daca este o cana de 250 ml. se pun 8 -10 oua