Am incercat saptamana trecuta vreo doua retete de ecler si am irosit ceva oua si faina. Intr-un final am dat peste o reteta care mi-a iesit, intr-o carte de bucate mai veche imprumutata si m-am gadit sa o impartasesc cu voi.
Se pune untul cu apa intr-o cratita si se pune la fiert pe foc mic pana se topeste untul, se lasa sa dea in clocot.
Cand apa a dat in clocot se stinge focul si se adauga faina si un praf de sare. Se amesteca energic pana se formeaza un aluat moale si se leaga de lingura(ca o mamaliga).
Se lasa sa se raceasca putin si se adauga treptat ouale batute bine. Dupa ce adaugati o parte din oua amestecati bine pana se incorporeaza in aluat
Ungeti o tava de cuptor cu putin unt(eu am folosit hartie de copt), se pune aluatul intr-un sprit si se pun pe tava. Eu am decis sa le fac rotunde ca sa imi iasa mai multe, si le-am format cu lingura.
Se pun in cuptorul incins la 220 °C/425 °F/gaz7 pentru 10 minute. Apoi se reduce temperataura la 190 °C/375 °F/Gaz5 si se lasa in cuptor pentru inca 20 de minute.
Cand au capatat o culoare aurie se stinge focul si se lasa in cuptor cu usa deschisa pentru inca 2-3 minute. Se taie pe jumatate si se lasa sa se raceasca, apoi se umplu cu frisca facuta in casa cel mai bine.
Pentru ornat eu am folosit o ciocolata cu lapte. Se rupe ciocolata in bucati si se pune intr-o craticioara sau un bol de sticla, pe care il asezam intr-un vas mai mare cu putina apa cat sa acopere fundul bolului. Se pune pe foc si cand ciocolata incepe sa se topeasca se pune o lingurita de unt. Lasati ciocolata sa se inchege putin si scufundati capacul eclerului in compozitie si gata de savurat.
POFTA BUNA!!!