Bomboane de ciocolata cu visine

de leoflori in Prajituri, 11 Iul 2009 | 7219 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. ciocolata cu 75 % cacao
  • 200 ml. smantana dulce (lichida, Dorna rosie)
  • 3 Linguri cacao
  • 1 Lingura ness
  • 1 lingurita esenta rom
  • 25 gr. unt (optional)
  • coaja de portocala
  • cateva visine fara samburi, scurse bine
  • cateva alune de padure prajite si macinate
 
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de ciocolata cu visine:

Se topeste ciocolata la bain-marie, se adauga smantana si se amesteca pana la omogenizare.
Luam de pe foc si adugam (untul, pt. cine nu e la regim) cacao, coaja de portocala si ness-ul si amestecam bine-bine. Se lasa la racit. Eu am pus castronul in frigider cca 30 minute. Apoi se fac bile (e cam lipicioasa crema si te faci totuna!) se pune in mijloc 1 visina/1 aluna si se tavalesc prin alunele macinate sau prin cacao. Se pastreaza la frigider.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de ciocolata cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Eclere