Dulceata de gutui

de ionix in Dulceata / Gem, 13 Noi 2010 | 15482 vizualizari

 

reteta mamei :)

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg gutui
  • 1 kg zahar
  • 1,3 l apa
  • o lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Incepem prin a fierbe siropul. Punem apa cu zaharul la fiert.

Se lasa pana cand siropul e ca un bob pe farfurie, eu am lasat doua ore.

Intre timp taiem gutuile cubulete mici, la cutit.

Cand siropul este gata, adaugam gutuile si amestecam. Lasam la foc mic pana cand se leaga putin, cam inca vreo 2-3 ore. Din cand in cand vom amesteca iar cu 30 de minute inainte vom pune sucul de la lamaie.

Cand dulceata este gata, o luam de pe foc si punem coaja de la lamaie. Amestecam bine si punem in borcane, cat este inca fierbinte.

Intoarcem borcanele cu fundu-n sus si lasam pana a doua zi, cand se racesc, iar apoi dam in camara.

Se servesc iarna.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

mi-au iesit 4 borcanele mici de 300 g

2

eu am facut dulceata in ceaun

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Bucataras Medi 1

20.11.2010, 22:28

ce-mi place cand spui "reteta mamei".............................

ionix 1

20.11.2010, 23:05

@Medi... pai, ea este sursa mea de inspiratie pt majoritatea retetelor postate

gaby_gabytza 1

13.10.2011, 17:54

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune