reteta mamei :)
Incepem prin a fierbe siropul. Punem apa cu zaharul la fiert.
Se lasa pana cand siropul e ca un bob pe farfurie, eu am lasat doua ore.
Intre timp taiem gutuile cubulete mici, la cutit.
Cand siropul este gata, adaugam gutuile si amestecam. Lasam la foc mic pana cand se leaga putin, cam inca vreo 2-3 ore. Din cand in cand vom amesteca iar cu 30 de minute inainte vom pune sucul de la lamaie.
Cand dulceata este gata, o luam de pe foc si punem coaja de la lamaie. Amestecam bine si punem in borcane, cat este inca fierbinte.
Intoarcem borcanele cu fundu-n sus si lasam pana a doua zi, cand se racesc, iar apoi dam in camara.
Se servesc iarna.
Pofta buna!
1
mi-au iesit 4 borcanele mici de 300 g
2
eu am facut dulceata in ceaun