Dulceata de trandafiri

de Oana in Dulceata / Gem, 3 Iul 2011 | 10993 vizualizari

 

M-a cucerit definitiv acest gust...divin! este minunata aroma dulcetei, se simte parfumul trandafirilor atat de bine, absolut delicioasa...romantica...

 

INGREDIENTE

  • 500 g zahar
  • 1 cana si jumatate cu apa
  • jumatate de lamaie
  • petale de la 25 de trandafiri de gradina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri:

Petalele de trandafiri se spala, se scurg si se rupe partea alba. Se freaca cu o lingura de zahar si o lingura zeama de lamaie si se pun la rece pana se pregateste siropul.

Apa cu zaharul se pun la fiert pana se obtine un sirop legat. Se verifica pe o farfurioara picaturi de sirop, daca ramane bobita de sirop intreaga si nu curge inseamana ca este facut. Se adauga apoi petalele de trandafiri si zeama de lamaie si se mai fierbe 5 minute la foc mic. Se opreste focul, se lasa 5 minute sa se odihneasca, timp in care incepe sa se coloreze si sa se parfumeze si mai tare! Se pune apoi in borcanele, se inchid bine si se lasa la racit acoperite intr-un prosop gros.

Din cantitatea de mai sus a iesit un borcan si un castronel, cele din imagine.

Multumesc Gabitza pentru minunata idee!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Oana 1

10.07.2011, 19:08

Ruxi, cand desfac un borcanel cu ultima dulceata o sa mai pun o poza, e un roz-visiniu, extraordinara culoare! si nu mai zic de parfum...e ceva...

RuxyRux 1

10.07.2011, 19:11

Ce am gasit eu avea o culoare nu prea imbietoare...nu stiu de unde sa procur asa ceva( petale)...maine as face....dar mai stii...poate e de ajuns sa-ti doresti si undeva in universul asta mare gasesti raspuns...

diaconta 1

10.07.2011, 19:15

chiar e ceva aparte ,nu am mancat dar arata tare imbietor

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Pasta de corcoduse albe fara conservant