Dulceata de smochine

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 25 Oct 2017 | 9795 vizualizari

 

Dulceata de smochine are un roz delicat si o aroma interesanta, parfumata pe care nu o gasesti oriunde, e speciala, trebuie s-o incerci ca sa intelegi. E o ca o poveste, iar mie imi place mult… si atat.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg sau 30 de smochine
  • 600 g zahar
  • 3 pahare apa
  • 1/2 lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de smochine:

 

Se spala fructele, li se indeparteaza cotoarele, se taie cubulete mai mici sau mai mari, dupa preferinte. Se asaza intr-un vas adanc si se stropesc cu zeama de lamaie.

 Intre timp se pune la fiert intr-o cratita incapatoare apa cu zaharul, iar cand siropul incepe sa fiarba, se adauga si fructele.

Se ia spuma la nevoie si se amesteca mereu, sa nu se lipeasca, cu miscari line. Se fierbe la foc mic pana cand siropul s-a legat si dulceata s-a redus aproape la jumatate.

 Se lasa la racit, apoi se toarna in borcane si se eticheteaza.

 

Timp de pregatire: aprox 10 min

Timp de gatire: aprox 45 min

Portii: 2 borcane mari si unul mic.

 

Pofta Buna!

 Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/dulceata-de-smochine.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

29.10.2017, 21:01

Nu am mancat niciodata dar cred ca e tare buna!

Ancutsa 1

30.10.2017, 13:09

Multumesc mult, Madi!

Ancutsa 1

30.10.2017, 13:10

Mirela, daa, noua ne-a placut mult, e aromata, are un parfum anume, trebuie sa incerci si tu!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de coacaze rosii/negre