mi-am adus de acasa prune, in ideea ca o sa le mananc...dar tata a cules o gramada, si deja incepeau sa se strice...asa ca le-am trecut pe regim de gem....
Prunele se spala bine, li se scot samburii si se pun intr-un vas cu zahar, in straturi. Se lasa la rece peste noapte. Dimineata se pun la foc mic impreuna cu condimentele si se lasa sa fiarba pana se leaga bine, cam 3 ore si ceva le-am fiert eu.
Se taie lamaia felii si se adauga la gem. Se mai lasa pana se amesteca bine si se stinge focul.
Nuca se prajeste si apoi se curata pe cat posibil de coaja, prin frecare in pumni, apoi se taie bucati mici si se amesteca cu gemul. Cat e inca cald gemul se pune in borcane si se lasa la racit la loc cald. A doua zi se depoziteaza la loc intunescos. Daca rezista pana la iarna...ok...daca nu...nu-i bai...ca tare e bun....