Dulceata de piersici galbene

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 30 Ian 2013 | 6524 vizualizari

 

Daca stau bine si ma gandesc,am dulceata din cam toate fructele posibile ,adica mai bine spus,din alea pe care nu dau bani si le iau din gradina.Piersicile le-am cumparat,in gradina n-am decat din cele de toamna,rosii,din care iese o dulceata foarte parfumata si frumos colorata.

 

INGREDIENTE

  • masura bunicii
  • 1 farfurie adanca ,plina cu varf,de fructe,in cazul nostru piersici taiate cubulete mici
  • 1 kg zahar
  • 300 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de piersici galbene:

Alegem piersicile coapte dar sa fie tari,nu zemoase,pentru ca facem dulceata nu gem.Le curatam de coaja,le taiem cubulete mici .Pentru ca nu lasa zeama multa,pregatim direct siropul.Apa cu zaharul le legam pe foc,nu foarte mult,adaugam fructele si lasam la fiert,cu focul mic.Luam spuma formata si lasam sa se lege cat credem de cuviinta.Se da cratita dupa foc,se acopera cu un servet ud si se lasa la racit.Se pune in borcan si se strange bine capacul sa nu prinda aer.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici galbene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici si pere