eu aceste fructe le consum ca atare, dar aveam cateva care s-au trecut putin si fiindca nu ma induram sa le las sa se strice nici sa le arunc, le-am pus de dulceata. sunt niste fructe foarte aromate si cu continut ridicat de vitamine, va invit sa le consumati cu incredere( fiind mai putin cunoscute aceste fructe, am postat si un articol despre ele, (vezi articolul Kaki)
am facut putina, nestiind ce gust va avea, , dar e foarte aromata si cred ca va merge la o prajiturica.
Pe cei care nu cunosc aceste fructe ii invit sa vada articolul Kaki
Se spala si se curata fructele de coaja foarte subtire, se taie cubulete, li se scot samburii.,sunt putini si mari deci se aleg usor.,se adauga zaharul si se pun la foc .
Se fierbe ca orice dulceata. La sfarsit se adauga si condimentele si sucul de lamaie.
Se mai lasa asa dea cateva clocote apoi se ia de pe foc.
Se pune calda in borcane si se lasa la racit apoi se da la camara.
Se foloseste ca atare sau la diferite prajituri, tarte etc.