Incepem cu ciresele mari.Le spalam bine dupa care le curatam de codite si le scoatem samburi si le dam deoparte.
Procedam cu ciresele mici la fel cu ciresele mari si le rastunem peste ele.
Adaugam zaharul peste ele si le lasam peste noapte ca sa lase sirop.
A doua zi scurgem siropul intr-o oala si o punem la fiert la foc mediu.
Cand incepe sa scada siropul cam la jumatate adaugam ciresele si amestecam.
Lasam sa fiarba la foc mediu pana incepe sa clocoteasca pe urma dam focul mai mic.
Lasam la fiert pana se incheaga totul impreuna.eu incerc sa vad daca e gata punand intr-un borcan apa si apoi iau o lingurita din sirop si ii dau drumul usor la sirop in borcan iar daca se duce pana la fundul borcanului fara sa se imprastie atunci e gata daca nu mai las pe foc.
Cat inca este fierbinte dulceata o adaugam in borcanele spalate si scurse de apa.
Le infiletam bine capacele si punem borcanele intr-o patura cu capacul in jos.le invelim bine cu patura si le lasam asa o zi pe urma la camara cu ele