Dulceata de visine

de Dya Daniela Andrei in Dulceata / Gem, 29 Iun 2011 | 4092 vizualizari

 

Pentru mine e cea mai gustoasa dulceata!

 

INGREDIENTE

  •     4 kg visine
  •     2 kg zahar
  •     sucul de la o lamaie
  •     1 lime
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Visinele, curatate si spalate, le-am pus intr-un vas impreuna cu un kilogram de zahar si cu sucul de lamaie. Le-am lasat  peste noapte, acoperite, la rece. Sucul obtinut l-am amestecat cu restul de zahar si l-am pus la foc pana ce acesta s-a dizolvat complet. Am adaugat apoi visinele si le-am lasat sa fiarba la foc potrivit,  fara a amesteca, pana cand compozitia s-a legat. (cam 4-5 ore)

Pentru a ne da seama daca a fiert suficient, scoatem 2-3 linguri din dulceata si le lasam sa se raceasca bine.

Borcanele, le-am tinut pentru 20 de minute in cuptorul incins, dupa care am pus in ele dulceata fierbinte,  am strans capacele, si, le-am lasat sa se raceasca treptat, in cuptor.

Eu am gustat-o deja!

Sa aveti pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui