Dulceata de cirese amare

de silvi0ara in Dulceata / Gem, 1 Iul 2010 | 9147 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg cirese amare
  • 2,5kg zahar
  • 3 cm baton de vanilie
  • 1 bucata de unt cat o nuca
  • zeama de la o lamaie.
  • 8 borcane (450g borcanul)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese amare:

Se spala si se curta ciresele de codite si smburi.Se ia o oala mai mare si cu fundul mai gros in care se aseaza pe rand cate un strat de cirese si unul de zahar pana se terima ciresele.Se lasa sa stea cateva ore(eu le-am lasat 4 ore)ca ciresele sa-si lase zeama.Se pune oala pe foc,dar atentie trebuie pusa pe flacara o tabla mai groasa,nu este bine ca oala sa fie pusa direct pe flacara.Se fierb la foc mare la incepu,cand incepe sa fiarba se adauga zeama de lamaie,batonul de vanilie si bucatica de unt.(untul are proprietatea de a impiedica dulceta sa faca acea spuna)Se fierbe la foc mare circa 30 de minute,apoi se reduce flacara si se mai tine pe foc mic pana se leaga bine siropul.Se toarna fierninte in borcane,se pun capacele.Intre timp incalzim cuptorul la temperatura mare,micsoram la minim flacara si bagam borcanele in cuptor si le lai lasam asa cu focul mic pentru 15 minute.Stingem flacara si le lasam in cuptor pana se racesc.Apoi le punem la camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

madi_marin 1

07.07.2010, 13:57

woow...nebunie.... o singura data am avut ocazia sa gust asa bunatate....si mi-a ramas in minte....bravo...5 furculite...

Bunica 1

13.07.2010, 15:36

Multumesc mult, SilviOara, dar bunica plimbareata, acum a aterizat si pleaca iar, asa ca nu am timp sa merg pana in Obor la piata.

argentina 1

29.06.2011, 21:02

Buna seara,
Am avut norocul sa va gasesc reteta de dulceata de cirese amare , pe care am incercat-o.Se munceste cam mult la curatarea de simburi , dar merita tot efortul.Am respectat intocmai timpii si ingredientele folosite de dvs. si va anunt ca a iesit o dulceata de exceptie.De remarcat a fost adaugarea untului care s-a dovedit a fi o idee deosebita.Va multumesc si va urez toate cele bune
Argentina Stranschi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese amare