Unul din darurile Lui Dumnezeu, specific inceputului de sezon estival il reprezinta ciresele amare .(negre). Partea migaloasa este reprezentata de scoaterea samburilor, iar partea dificila este indepartarea petelor de pe maini. Indepartarea lor presupune un plic cu sare de lamaie si frecarea mainilor cu aceasta.
Ciresele se spala si se indeparteaza coditele.
Indepartarea samburilor se face cu o agrafa sau un ac de siguranta.
Separat,intr-o cratita de 5 l. se pun zaharul cu ciresele fara samburi.
Se fierbe la foc potrivit 30 minute indepartand spuma creata.
Cand apar ca niste baloane mari se reduce focul si se adauga zeama de la o lamaie lasand la fiert inca 5 minute. Se stinge focul, lasandu-se la odihnit(racit), iar apoi se pune in borcane.
Borcanele se capseaza si se pun in camara.
Sa va fie de folos!
1
Dispozitivul de scos samburi este mare si se pierde multa pulpa.