Dulceata de catina

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 5 Sep 2017 | 9070 vizualizari

 

E prima data cand fac asa ceva, mi-am zis ..de ce nu, sigur e buna si dulceata de catina, macar ca medicament naturist...se cunosc bine beneficiite catinei sau ginsengul romanesc, nu stau eu acum sa descriu beneficiile catinei...exista o multitudine de tratate care arata beneficiile, eu doar va prezint varianta mea de dulce catinos....pot sa descriu gustul ca unul dulceag-acrisor-amarui.....

 

INGREDIENTE

  • 800 g catina
  • 1 kg zahar
  • 400 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de catina:

Mai intai se aduna catina, se stie ca nu-i un lucru usor, avand in vedere ca e tare tepoasa domna catina. Dupa ce am adunat bobita cu bobita o spalam sub jet de apa sa inlaturam impuritatile. Intr-o cratita punem zaharul si apa si o lasam sa clocoteasca de cateva ori, pana incepe sa faca perlute mici. Apoi adaugam catina spalata si o fierbem la foc mic pana incep bobitele sa devine sticloase  ( musai s a le lasam sa devina sticloase altfel sunt extrem de acre ) siropul devine usor caramelizat de aici gustul cu o tenta de amarui, dar un amarui placut . Dupa ce au devenit sticloase bobitele se trage de pe foc cratita si se toarna dulceata in borcanele spalate si sterilizate ( eu spal bine borcanele, apoi incing bine cuptorul, sting focul si bag borcanele sa se usuce) se caapcesc si se acopera cu un prosop pana a doua zi cand se depoziteaza in camara. Cu siguranta o sa o folosesc ca pe un medicament, o lingurita dimineata pe stomacul gol...

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de catina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

kytz 1

08.09.2017, 10:24

Bună de avut în trusa de ”medicamente” !

elucubratiiculinare 1

12.09.2017, 08:12

interesant, nu am papat niciodata

laura_n 1

13.09.2017, 17:56

Catina are un gust aparte, nu cred sa iasa rea. Eu o pastrez cu miere, dar la dulceata nu m-am gandit pana acum.
sa ne dai si noua sa gustam )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata din catina Panacris