Dulceata de capsuni reteta reteta am gasit-o in carticica de la DR.Quetker cu dulceturi,arata super bine acolo si am zis sa o incerc si eu...nu am postat pana acuma reteta ca nu mi-a placut cum arata la mine:)) dar am zis hai sa o pun totusi,parca arata mai bine acuma:))
Dulceata de capsuni reteta
Capsuniile se curata,se clatesc sub apa rece si se paseaza in blender.
Se pun intr-o oala ,se pune jumatate de plic finesse (coaja de portocala) si un plic de gelfix se lasa la foc mic sa fiarba si se amesteca continuu,se fierbe cam 15 minute.
Kiwi se curata de coaja,se taie felii si se pun in blender la pasat.
Se fierbe la fel ca cea de capsuni cu jumatatea de finesse si plicul de gelfix ramas si se lasa sa fiarba.
Intre timp se pregatesc borcanele,sa fie curate si sterilizate.
Se toarna jumatate de compozitie de dulceata de capsuni se lasa la racit minim 30 minute dupa care se toarna dulceata de kiwi pana se umple borcanele.Se inchid cu capac.
ies cca 5 borcane de 200 ml
1
in loc de kiwi se pot folosi alte fructe verzi,cum ar fi agrisele