Dulceata de capsuni reteta

de Merisor in Dulceata / Gem, 4 Iun 2013 | 17950 vizualizari

 

 Dulceata de capsuni reteta

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 2 kg capsuni
  • 1,500 kg zahar
  • 1 lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta:

Dulceata de capsuni reteta

In reteta originala, dintr-o carte de bucate de unde ma inspir eu, cantitatile se pun 1/1, dar eu obisnuiesc sa reduc din zahar la orice dulce pe care il fac, asa ca am redus si aici.

Mi-a fost teama ca nu se va coagula bine siropul, dar a fost ok si a iesit foarte bine asa.

Deci am spalat bine capsunile in mai multe ape si le-am lasat intr-o sita la scurs dupa care am inlaturat coditele, le-am asezat direct in vasul in care am fiert dulceata punand un rand de capsuni, unul de zahar, zeama de la 1/3 lamaie si am dat vasul la frigider pana a doua zi timp in care s-a format siropul.

A doua zi am pus vasul la foc mediu invartind din cand in cand de vas sa se amestece bine capsunile si indepartand spuma care se forma cu o spatula de lemn.

Am fiert aproximativ o ora, timp in care verificam daca siropul se leaga, punand intr-o farfuriuta o lingura de sirop si asteptand sa se raceasca, iar cand se raceste nu trebuie sa mai fie cursiv

Cand am considerat ca siropul este format, adica putin mai diluat decat mierea, am stins focul si am lasat sa se mai odihneasca dulceata putin asa in vas timp in care am pregatit borcanele, spalat si sterilizat, dupa care am pus dulceata fierbinte, am adaugat feliute mici de lamaie fara coaja, deasupra, am inchis cu capacele si am lasat borcanele in cuptorul deja cald, dar cu focul stins.

 

 

TIPS-URI

1

Punand mai putin zahar decat 1/1 cum este normal, timpul de preparare este mai mare, iar fructele se vor inmuia putin mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (55)

Merisor 1

06.06.2013, 17:43

Andreea, deci sa vin la Cheia?

loredanaaa 1

12.06.2013, 19:46

ce mult imi plac

reisnaor_2006 1

20.05.2015, 12:21

la favorit cu ea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Căpșuni făcute dulceață/gem - Panacris