Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta
In reteta originala, dintr-o carte de bucate de unde ma inspir eu, cantitatile se pun 1/1, dar eu obisnuiesc sa reduc din zahar la orice dulce pe care il fac, asa ca am redus si aici.
Mi-a fost teama ca nu se va coagula bine siropul, dar a fost ok si a iesit foarte bine asa.
Deci am spalat bine capsunile in mai multe ape si le-am lasat intr-o sita la scurs dupa care am inlaturat coditele, le-am asezat direct in vasul in care am fiert dulceata punand un rand de capsuni, unul de zahar, zeama de la 1/3 lamaie si am dat vasul la frigider pana a doua zi timp in care s-a format siropul.
A doua zi am pus vasul la foc mediu invartind din cand in cand de vas sa se amestece bine capsunile si indepartand spuma care se forma cu o spatula de lemn.
Am fiert aproximativ o ora, timp in care verificam daca siropul se leaga, punand intr-o farfuriuta o lingura de sirop si asteptand sa se raceasca, iar cand se raceste nu trebuie sa mai fie cursiv
Cand am considerat ca siropul este format, adica putin mai diluat decat mierea, am stins focul si am lasat sa se mai odihneasca dulceata putin asa in vas timp in care am pregatit borcanele, spalat si sterilizat, dupa care am pus dulceata fierbinte, am adaugat feliute mici de lamaie fara coaja, deasupra, am inchis cu capacele si am lasat borcanele in cuptorul deja cald, dar cu focul stins.
1
Punand mai putin zahar decat 1/1 cum este normal, timpul de preparare este mai mare, iar fructele se vor inmuia putin mai mult.