Dulceata de capsuni la Multicooker

de Bya Ralu in Dulceata / Gem, 21 Iun 2015 | 5155 vizualizari

 

Reteta este inspirata de la Merisor http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-capsuni-61312.html

 

INGREDIENTE

  • 2 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • 2 lamai
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni la Multicooker:

Curatam capsuniile de codite,le spalam bine cu apa rece si le lasam la scurs.

In vasul din multicooker punem capsuniile si zaharul,eu le-am lasat cateva ore cu capacul inchis.

Lamaia se spala,se taie lamaia feliute si se adaugam peste capsuniile  cu zahar,adaugam si zeama de la o alta lamaie.

Setam functia JAM ,pentru 1 ora jumatate-2 ore.Dupa jumatate de ora se ridica capacul pentru a se inlatura spuma formata.

Intre timp se testeaza,se ia cu o lingura se pune pe o farfurie lasand sa se raceasca,iar daca zeama nu curge ,este gata.

Eu am lasat-o la fiert 2 ore.

Borcanele se spala bine si se lasa sa se usuce bine.

Cand dulceata este gata,pune borcanele pe o tava sau punem cate o lama de cutit dub fiecare borcan si incepem sa le umplem cu dulceata.

Inchidem capacul,si le lasam sa se raceasca.Se impacheteaza in hartie fiecare borcan,se pun intr-o oala,punem apa si lasam la foc mic sa dea un clocot.

Se lasa in oala cu apa pana cand se racesc complet.

TIPS-URI

1

Mie mi-a ramas mai multa zeama de la dulceata,pe care am strecurat-o separat si am fiert-o pentru a face sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui