Reteta este inspirata de la Merisor http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-capsuni-61312.html
Curatam capsuniile de codite,le spalam bine cu apa rece si le lasam la scurs.
In vasul din multicooker punem capsuniile si zaharul,eu le-am lasat cateva ore cu capacul inchis.
Lamaia se spala,se taie lamaia feliute si se adaugam peste capsuniile cu zahar,adaugam si zeama de la o alta lamaie.
Setam functia JAM ,pentru 1 ora jumatate-2 ore.Dupa jumatate de ora se ridica capacul pentru a se inlatura spuma formata.
Intre timp se testeaza,se ia cu o lingura se pune pe o farfurie lasand sa se raceasca,iar daca zeama nu curge ,este gata.
Eu am lasat-o la fiert 2 ore.
Borcanele se spala bine si se lasa sa se usuce bine.
Cand dulceata este gata,pune borcanele pe o tava sau punem cate o lama de cutit dub fiecare borcan si incepem sa le umplem cu dulceata.
Inchidem capacul,si le lasam sa se raceasca.Se impacheteaza in hartie fiecare borcan,se pun intr-o oala,punem apa si lasam la foc mic sa dea un clocot.
Se lasa in oala cu apa pana cand se racesc complet.
1
Mie mi-a ramas mai multa zeama de la dulceata,pe care am strecurat-o separat si am fiert-o pentru a face sirop.