Dulceata de afine

de oanapl in Dulceata / Gem, 2 Iun 2017 | 6088 vizualizari

 

Va invit sa incercati si aceasta dulceata delicioasa de afine. Eu am pregatit dulceata in urma cu 2 ani si a rezistat foarte bine. In urma cu putin timp, am mancat ultimul borcanel. Abia astept sa apara afinele pentru a pregati din nou aceasta dulceata delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg afine
  • 2 kg zahar
  • 2 lamai
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine:

Pui afinele in strecuratoare si le treci prin jet de apa rece, dupa care le cureti de codite si frunzulite.

Pui afinele intr-un vas si presari zahar deasupra. Scuturi putin cratita ca sa se amestece fructele cu zaharul si le lasi astfel, in frigider pentru minim 3-4 ore, pana cand se formeaza un sirop.

Pui vasul pe foc mic si fierbi compozitia, amestecand din cand in cand si adunand spuma formata. Cand la suprafata se formeaza basicute, iar siropul incepe sa se ingroase, torni zeama de lamaie, care are rolul de a impiedica cristalizarea, in timp, a dulcetii.

Faci proba daca dulceata se leaga: iei in lingura sirop si torni cateva picaturi pe o farfurie rece, tinuta in prealabil in congelator (pentru 5 minute); picaturile raman ca boabele de roua daca s-a legat dulceata si se latesc pe farfurie, daca dulceata nu este gata inca.

Torni dulceata fierbinte in borcanele sterilizate in prealabil. Infiletezi bine capacele, apoi le intorci cu fundul in sus timp de 15 minute, apoi le acoperi cu o patura groasa si le lasi sa se raceasca usor.

 Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 12 borcanele de 400 g.

TIPS-URI

1

Pentru a steriliza borcanele, se spala si se introduc in cuptorul incins (asezandu-le pe o tava metalica) timp de 30 minute si se lasa sa se raceasca acolo.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de rubarba