Drob de pui pentru Paste cea mai simpla si delicioasa reteta
Drob de pui este o alegere minunata pentru masa de Paste, fiind un preparat delicios si reconfortant, care aduce in prim-plan gustul autentic al bucatariei romanesti. Aceasta reteta simpla si usor de preparat este perfecta pentru oricine doreste sa ofere o masa gustoasa si traditionala familiei si prietenilor in timpul sarbatorilor pascale.
Drob de pui este o alternativa minunata la drobul traditional de miel, fiind mai usor de preparat si mai accesibil din punct de vedere al ingredientelor. Combinatia de carne de pui, legume si verdeturi, toate impachetate intr-un strat delicios de oua si pesmet, confera acestui preparat un gust bogat si savuros, care va incanta cu siguranta toate papilele gustative.
Servit cu o garnitura de salata verde si mustar, drobul de pui va fi cu siguranta vedeta mesei de Paste si va aduce un strop de bucurie si sarbatoare in casa fiecaruia.
Cum se prepara Drob de pui pentru Paste cea mai simpla si delicioasa reteta
Se pun organele de pui (eu am folosit ficatei, dar se pot pune si inimi si pipote) impreuna cu pieptul de pui la fiert in apa cu sare cca 30 minute.
Se lasa la racit, se toaca marunt sau se dau prin masina de tocat carne, apoi se amesteca cu 5 oua batute, verdeata tocata marunt, ceapa calita impreuna cu usturoiul in 2 linguri de grasime, condimentele, sare si piper dupa gust.
Se pune aproximativ 1 ora la cuptor, la 200 grade. Se lasa apoi la racit si apoi se taie.
Este foarte bun! Recomandam si drob de miel, rulada de carne sau tort aperitiv.