Drob de miel

de Ina in Oaie, 17 Apr 2010 | 19548 vizualizari

 

Cand am facut eu drobul de miel de Pasti, nu stiam ca existati si nu l-am pozat. Am gasit , in schimb, poze de la drobul facut la ziua mea.
Merge vinul langa, de minune!

 

INGREDIENTE

  • organele de la un miel (splina, ficatul, rinichii, inima, plamani)
  • carne de miel adunata de la coaste ( diafragma ), gat ( cca. 0,5 kg.) 
  • matele de miel
  • 3 legaturi de ceapa verde 
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • 2 legatura de patrunjel
  • 2 legatura marar
  • 1 prapure 2
  • cimbru
  • sare si piper
  • 15-20 oua ( se simte la mana, daca-s prea putine drobul se va sfarma  la taiere ).
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel:

Printre retetele de Pasti pe care le prepar se numara si aceasta reteta de drob de miel ...

Se spala bine organele in apa rece.

Organele de miel se taie pe lung, se spala in mai multe ape cu sare, apoi in apa in care punem putin otet si bicarbonat, frecandu-le pana se albesc.

Se pun la fiert in oala sub presiune, 15 minute, dupa care se racesc putin si se taie totul in cubulete mici.

Se toaca verdeturile marunt si se calesc in putin ulei cu apa, apoi se adauga peste organe. Se adauga cimbru, sare, piper. Se pun ouale batute cu furculita si se amesteca bine.

Prapurele se spala in cateva ape. Se pune prapurele pe fundul tavii cu marginile in afara, se pune carnea, iar cu prapurele ramas in afara se acopera. Se da la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos.

Se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza.

TIPS-URI

1

Nu arunca matele, sunt foarte bune la drob si la borsul de miel

2

Drobul cu carnea tocata la cutit ( nu data prin masina ) e mult mai gustos, dar necesita mai multe oua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Drob de miel cu carne tocata amestec