Drob de maruntaie de pasare

de carmenvlad in Aperitive / Garnituri, 14 Apr 2011 | 14280 vizualizari

 

Este o reteta pe care o prepar de multa vreme. Cantitatile se pot modifica dupa dorinta.

 

INGREDIENTE

  • 800 g pipote si inimi de pasare
  • 1000 g ficat de pasare
  • 1 cescuta orez fiert
  • 12 fire ceapa verde
  • 8 fire usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura marar verde
  • 5 oua pentru amestec
  • 4 oua fierte tari
  • 50 ml ulei
  • Sare si piper dupa gust

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de maruntaie de pasare:

Se spala maruntaiele bine si se fierb separat in apa cu sare. Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se toaca maruntaiele cu robotul si se pun intr-un bol mare. Se toaca marunt ceapa verde, usturoiul, mararul si patrunjelul si se pun in bol. Se adauga ouale, orezul fiert in care s-a adaugat 2-3 linguri de ulei, se potriveste de sare si piper si se amesteca compozitia bine cu o lingura de lemn. Se inmoaie in apa calda doua foi de hartie pergament si se tapeteaza cu ele doua forme de check. Se ung formele cu ulei si se pune intr-o forma jumatate din compozitie iar in cealalta forma se pune jumatate din compozitia care a ramas si apoi se pun cele 4 oua fierte intregi si restul de compozitie. Se niveleaza bine compozitia in cele doua forme, se acopera cu marginile hartiei pergament si se da la cuptor pentru 30-35 de minute. Se desface hartia pergament ca sa se rumeneasca drobul deasupra si se mai lasa 5 minute. Se opreste focul, se scot tavile din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma. Se serveste rece decorat cu salata verde, ceapa verde sau ridichi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de maruntaie de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Drob invelit in foi de placinta