Drob de maruntaie de pasare

de carmenvlad in Aperitive / Garnituri, 14 Apr 2011 | 14463 vizualizari

 

Este o reteta pe care o prepar de multa vreme. Cantitatile se pot modifica dupa dorinta.

 

INGREDIENTE

  • 800 g pipote si inimi de pasare
  • 1000 g ficat de pasare
  • 1 cescuta orez fiert
  • 12 fire ceapa verde
  • 8 fire usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura marar verde
  • 5 oua pentru amestec
  • 4 oua fierte tari
  • 50 ml ulei
  • Sare si piper dupa gust

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de maruntaie de pasare:

Se spala maruntaiele bine si se fierb separat in apa cu sare. Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se toaca maruntaiele cu robotul si se pun intr-un bol mare. Se toaca marunt ceapa verde, usturoiul, mararul si patrunjelul si se pun in bol. Se adauga ouale, orezul fiert in care s-a adaugat 2-3 linguri de ulei, se potriveste de sare si piper si se amesteca compozitia bine cu o lingura de lemn. Se inmoaie in apa calda doua foi de hartie pergament si se tapeteaza cu ele doua forme de check. Se ung formele cu ulei si se pune intr-o forma jumatate din compozitie iar in cealalta forma se pune jumatate din compozitia care a ramas si apoi se pun cele 4 oua fierte intregi si restul de compozitie. Se niveleaza bine compozitia in cele doua forme, se acopera cu marginile hartiei pergament si se da la cuptor pentru 30-35 de minute. Se desface hartia pergament ca sa se rumeneasca drobul deasupra si se mai lasa 5 minute. Se opreste focul, se scot tavile din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma. Se serveste rece decorat cu salata verde, ceapa verde sau ridichi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de maruntaie de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Drob de pui