Am facut acest drob de pui combinand mai multe variante de drob pe care le-am gasit pe internet,
si ce a iesit a fost bun bun, exact ce mi-am dorit :) Este si o alternativa mai dietetica si mai simpla la drobul de miel pentru Paste, pe care multi dintre voi prefera sa il evite.
Mai intai se spala foarte bine ficatul de pui, se curata de grasimi si se pune la fiert. Se fierb separat si 3 oua pentru decor.
Intre timp se curata ceapa, usturoiul si patrunjelul verde si se toaca marunt, iar painea se inmoaie in apa, se stoarce de apa si se marunteste la randul ei.
Cand ficatul este fiert, se scurge de apa si se pune in blender si se marunteste bine. Ouale fierte se curata de coaja si se dau deoparte.
Se pune ficatul maruntit intr-un bol, adaugam ceapa si usturoiul tocat, painea maruntita, condimente, se adauga cele 4 oua ramase, batute si se amesteca bine.
Se incepe asamblarea drobului intr-o tava unsa in prealabil foarte bine cu unt.
Se pune jumatate din compozitia obtinuta in tava, se aseaza ouale fierte si curatate deasupra si se pune peste ele restul de compozitie.
Punem cateva bucatele de unt deasupra si dam la cuptor la foc potrivit, pana se rumeneste frumos deasupra.