Cand am vazut italiencele ca mananca asa ceva in mod regulat,ma intrebam oare ce bunatate o fi??
Acum am facut si eu una din cele cateva retete pe care le am si intradevar sunt deliciosi;de regula se fac doar florile dar am vrut eu sa fie si dovlecelul.
Intr-un castronel amestecam oul batut cu sare,piper,faina pana rezulta un aluat putin mai gros decat cel de clatite
In alt castronel amestecam branza zdrobita cu o furculita cu chimion
Scoatem pistilul de la floare cu grija sa nu se rupa dar mai ales sa nu se desprinda de la dovlecel;tinem cateva secunde floarea sub un jet de apa rece pentru eliminarea eventualelor gaze apoi tot cu grija umplem floarea cu branza,terminatiile florii le rasucim sa nu se desfaca la prajit,dovlecelul il crestam la capat,il trecem prin aluat si-l punem la prajit in ulei uncins;
se scoate pe servetele de hartie si se serveste cald cu lamaie si sos de usturoi.
1
umpluturile pentru flori pot fi diferite;peste,legume,alte branzeturi