Dovlecei umpluti cu de toate

de Panacris in Mancaruri de legume, 17 Aug 2021 | 3311 vizualizari

 

O rețetă așa de reciclare cu ce mai avem prin frigider. Astfel de rețete fac mereu parte din colecția retete de suflet în Casa Zmeilor, nimic nu se aruncă totul se reciclează 😉

 

INGREDIENTE

  • Dovlecel 1 bucată mărișoară cca. 400 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Brânză de vaci cca. 300 g,
  • Brânză de burduf cca. 300 g,
  • Mozzarella cca. 250 g,
  • Porumb fiert cca. 200 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Morcov cca. 100 g,
  • Ceapă prăjită cca. 100 g,
  • Mezeluri (salam cu ardei, mușchi sal-crud, sau ce aveți prin frigider) cca. 150 g,
  • Mărar cca. ½ legătură,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Verdețuri mediteraneene (oregano, busuioc, cimbrișor) 1 lingură,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Parmesan ras cca. 50 g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu de toate:

Dovlecelul se curăță, apoi se taie pe din două transversal, se curăță de semințe, apoi se pun cele două bucăți într-un vas termorezistent, se stropesc cu puțin ulei de măsline se asezonează de sare și ierburi aromatice și se dau la gătit cca. 10 minute în cuptorul preîncins cca. 200 g.

Între timp se prepară umplutura. Într-un vas adânc se pune brânza de vaci, brânza de burduf, ceapa prăjită, ouăle, boabele de porumb scurse de lichid și se amesetecă până se combină ingredientele. Ardeiul și morcovii se spală se curăță și toacă mărunt, felii subțiri după caz, apoi se adaugă în crema de brânză împreună cu mezelurile tocate mărunt, se mestecă până se înglobează toate ingredientele.

Se scot dovleceii ușor rumeniți, din cuptor se umplu cu amestecul de mai sus până aproape de bază.

Mozzarella și roșiile se taie felii, ce se așează peste dovleceii umpluți, intercalate. Se presară parmesanul ras, verdețurile și un pic de ulei de măsline, apoi se dau la gătit cca. 25 de minute la foc mediu, cca. 200 g.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu de toate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ardei cu oua ochiuri