Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

de Rocsi in Mancaruri de post, 22 Iul 2014 | 37356 vizualizari

 

Un preparat de post foarte bun, plin de savoare si arome. Ai mei au mancat si cica au crezut ca au si carne :)))..Cum ma pricep eu sa fac legumele sa aiba gust de carne :)))

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei galben mare
  • 2 rosii mari
  • 3 crengute marar verde
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • 1/2 cana pasta de rosii de casa
  • 1 lingura rasa pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu legume la cuptor:

Spalam dovleceii, ii curatam si ii taiem in doua pe lungime.
Cu ajutorul unei lingurite le scobim miezul.
Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Rosiile le decojim, le facem cuburi, ardeiul galben il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite.
Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa cu morcovul 2-3 minute, apoi punem rosiile si ardeiul pentru alte 2-3 minute.
Miezul de dovlecel il tocam, il punem peste legume, adaugam 1/2 cana de apa si le lasam sa scada la foc potrivit.
Dam gust cu sare, piper, busuiocul uscat, iar cand zeama de la legume a scazut cam pe 3/4, adaugam pasta de gogosari cu kapia si pasta de tomate.
Amestecam, tragem tigaia de pe foc, punem mararul verde tocat.
Curatam usturoiul, il pisam si il incorporam peste legume.

Jumatatile de dovlecei le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii presaram cu sare si piper.
Cu o lingura punem umplutura, iar pasta de rosii de casa o amestecam cu oregano, 1 cana de apa si o turnam in tava, printre dovlecei.

Acoperim tava, introducem dovleceii in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 35-40 minute, apoi ii descoperim si ii mai lasam 10-15 minute.
Cand sunt gata, ii scoatem sa se racoreasca si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Rocsi 1

27.07.2014, 19:52

Lavinia multumesc

Ligia Bxl 1

20.09.2014, 11:41

cea mai buna carne este legumaaa

Rocsi 1

22.09.2014, 21:31

Ligia mie chiar imi plac legumele ..Dar din cand in cand, merge si putina carne, fara grasime, pregatita mai usor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei si dovlecei umpluti (de post)