Tarta cu legume este una din preferatele mele: arata colorat, atragator, este gustoasa si satioasa. Pe langa asta, poate fi servita in multiple feluri: rece (aperitiv) sau calda (garnitura, fel principal) etc. Are o gramada de calitati, ce mai!:)
Am facut repede aluatul, amestecand cu robotul 1 ou, untul, faina si sarea dupa gust, apoi am dat la rece bila de aluat formata (cca 30 min).
Am uns cu unt o forma mica de jena si am tapetat-o cu pesmet (ca sa se desprinda tarta usor de pe margini dupa ce s-a racit). apoi am trecut la pasul urmator: am intins foaia de aluat si am imbracat peretii vasului si am umplut cu legume asortate, fierte in prealabil in apa cu sare (separat): conopida, mazare, morcov, porumb dulce si...ardei gras rosu crud. Peste ele am turnat un amestec de smantana si oul ramas, batute bine impreuna cu sare si piper si am dat la cuptor pana cand tarta mea s-a rumenit. In ultimele 5 min. de stat la cuptor am presarat cascaval afumat ras.