Dovlecei umpluti

de anca_rm in Porc, 17 Oct 2013 | 3761 vizualizari

 

O alternative la sarmale :)

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei (eu am folosit 2 dovlecei si 2 vinete )
  • 500 g carne tocata amestec
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • sare
  • piper
  • marar verde tocat
  • patrunjel verde
  • 2 oua
  • 150 ml suc de rosii
  • 50 ml ulei de floarea soarelui

Pentru servit -smantana

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Se spala si se curata dovleceii.

Se taie si se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite cu coada lunga.

Pina se umplu cu compozitia de carne, se sareaza putin si se lasa cu gura in jos, sa se scurga pe un prosop .

Se curata ceapa, se taie solzisori si se caleste in ulei atat cat sa devina transparenta, apoi se adauga o parte din miezul scos din dovlecei , carnea , ardeiul  si le lasam sa se caleasca putin .

Oprim focul si lasam sa se racoreasca.

Se adauga oul si condimentele.

Adauga verdeata tocata marunt si se framanta bine.

Se umplu dovleceii cu carne , deasupra se aseaza o feliuta de rosie .

Se aranjează in tava unsa cu ulei.

Printre dovleceii umpluți se pune si restul de miez si se toarna sucul de rosii.

Se da la cuptor (sau se poate lasa sa fiarba pe foc ).

Se adauga apa calduta daca mai este nevoie.

Se servesc cu smantana.


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti