Dovlecei umpluti

de adry88 in Pui, 27 Sep 2013 | 3628 vizualizari

 

Sursa barbat la cratita

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 250 g carne tocata de pui
  • 250 ml suc de rosii
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • boia de ardei iute
  • 50 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Curatam dovleceii de coaja si ii taiem in doua,scobim miezul intr-o farfurie.

Intoarcem dovleceii cu fata in jos ca sa se scurga.

Ceapa o tocam marunt si o calim in putin ulei,cand devine transparenta adaugam morcovul dat prin razatoare,lasam sa se caleasca putin impreuna,dupa care adaugam1/2 din miezul de dovlecei(eu l-am pisat cu blenderul).

Lasam sa se caleasca cca 5 min dupa care adaugam carnea tocata si mai calim putin, dupa care adaugam 100 ml suc de rosii si condimente dupa gust.

Lasam sa clocoteasca putin dupa care oprim focul si adaugam mararul si patrunjelul tocat si amestecam.

In fiecare jumatate de dovlecel adaugam compozitia de carne,deasupra cascaval ras.

Deasupra am asezat felii de dovlecel.

Intr-o tava termorezistenta adaugam sucul de rosii care ne-a ramas,sare,piper busuioc,dovleceii umpluti.

Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incalzit.

Dupa 15 min luam folia si mai lasam 10 min,pana se rumeste frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

adry88 1

27.09.2013, 20:45

multumesc

Rocsi 1

27.09.2013, 20:49

Am facut si eu o data si le-a placut mult alor mei

adry88 1

28.09.2013, 10:56

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti