Va prezint acum o reteta pe care am pregatit-o in premiera si de care sunt foarte incantata: pui cu suc de lamaie proaspat stors si presarat cu tot felul de plante aromate, garnisit cu cateva buchetele de broccoli. Bineinteles, poate fi servit si alaturi de orez, un cus-cus aromat sau cartofi cu rozmarin.
Am incalzit cuptorul la 200 grade.
Am curatat si spalat bine puiul, dupa care am separat pulpele, aripioarele, pieptul l-am taiat in jumatate pe lungime. Spatele l-am pus deoparte pentru o ciorbita.
Bucatile de pui le-am aranjat intr-o tava si am pus peste ele rondele de ceapa, de lamaie si am presarat plante aromate, sare, piper, chili, cateii de usturoi zdrobiti.
Uleiul de masline si zeama de lamaie le-am amestecat si le-am turnat in tava peste pui.
Tava am pus-o la cuptor pentru aproximativ 1 ora si jumatate. Puiul e destul de fraged, asa ca se patrunde destul de repede. Verificati din cand in cand puiul si stropiti-l cu sosul ce se formeaza in tava.
Garnitura de broccoli am preparat-o rapid, cat timp puiul a stat la cuptor. Am avut broccoli congelat, asa ca l-am pus intr-un vas impreuna cu untul si usturoiul tocat si l-am lasat la inabusit, acoperit cu capacul, cat sa se patrunda putin buchetelele de broccoli, dar sa ramana usor crocante.
1
Daca aveti suficient timp, preparati o marinata din sucul de lamaie, uleiul de masline si plantele aromate plus condimentele care ii dau gust si lasati puiul in ea cateva ore;