Dovlecei umpluti

de ralu_ca in Mancaruri cu carne, 24 Iun 2013 | 5695 vizualizari

 

pentru ca este sezonul dovleceilor...

 

INGREDIENTE

  • 3-4 dovlecei medii
  • carne tocata ( porc am folosit eu )
  • 1 castronel mic orez ( fiecare cat doreste )
  • 5-6 cepe
  • sare, piper
  • delikat
  • bulion
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura untura de casa
  • un borcan rosii in suc propriu
  • 3-4 rosii medii
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Dovleceii se spala bine, se taie in 2 sau 3 bucati ( depinde cat de lungi sunt ) se scobesc in interior.

Carnea se amesteca cu orezul, sare, piper, delikat, ceapa taiata marunt si bulion ( la fel depinde de fiecare cat de "colorati" doriti sa fie ).

Intr-o oala mare in diametru am pus o lingura untura de casa asezat dovleceii pe care i-am umplut cu compozitia formata, iar in capat am taiat cate o felie de rosie, de preferat capetele, punand capac la dovlecei.

Am turnat rosiile din borcan, am umplut oala cu apa, atat cat sa acopere dovleceii, faina am dizolvat-o in putina apa, am turnat-o in oala si i-am lasat la foc mic approx 1 ora.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se servesc cu patrunjel tocat si smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

CookieMonster 1

24.06.2013, 17:13

maine poate fac si eu

iry-gabriela 1

24.06.2013, 18:14

mmmmmm,daca nu ma insel a ajuns mirosul si la mine

Rocsi 1

24.06.2013, 20:22

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei si/sau ardei umpluti la Philips Multicooker