Dovlecei umpluti

de madi_marin in Mancaruri cu carne, 7 Feb 2010 | 10339 vizualizari

 

I-am facut pofta mamei cu ardeii umpluti pe care i-am pregatit zilele trecute, asa ca am prestat si pentru ea o oala in care am strecurat si cativa dovlecei....

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei mititei
  • 350 g carne tocata
  • 2 linguri cu orez
  • 1 ceapa
  • 2 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • verdeata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Dovleceii se spala si se taie in jumatate. Eu i+am curatat ,,zebra,, cu dispozitivul de curatat legume ( ,,zebra,, adica o fasie curatata una nu). Se scobesc cu grija de miez cu o lingurita. Se lasa la scurs.

Se prepara umplutura : ceapa se toaca marunt . Se adauga peste carne impreuna cu orezul, sarea si piperul.

Se umplu dovleceii si se pun in cratita cu apa cat sa ii acopera. Se dau la cuptor la foc mic si se mai pune apa din cand in cand. Aproape de sfarsit se pune pasta de tomate. La servire se presara cu verdeata tocata. Se pot manca cu smantana sau iaurt.

TIPS-URI

1

Miezul dovleceilor se poate pune in umplutura de carne ( bine zdrobit cu furculita).

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

crisad 1

08.02.2010, 20:17

cat e dovlecelu cat e dovlecelu?

madi_marin 1

08.02.2010, 20:44

cam cat e halatu.....!

Anamaria7 1

08.02.2010, 21:27

oaai, asta e ceva nou n-am mai mancat niciodata dovlecelul umplut trebuie sa incerc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]