Dovlecei pane

de ionix in Aperitive / Garnituri, 28 Mar 2010 | 7123 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • Un ou
  • Pesmet, faina
  • Sare
  • Pudra de chilli
  • Amestec de rozmarin cu cimbru
  • Ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane:

 

Dovleceii se curata de coaja si se taie rondele subtirele.

Rondele de dovlecel le condimentam cu sare, chilli si amestecul de ierburi.

Dovlcelul condimentat se lasa la “marinat”,  pentru a intra condimentele in rondele, timp de 15 min.

Intre timp pregatim pe un platou faina si pesmetul si batem oul bine cu sare.

Dupa cele 15 min punem la incins uleiul.

Rondele de dovlecel se dau pe ran prin faina, ou si apoi pesmet.

Se pun la prajit in uleiul incins si se scot pe niste servetele, au rol de a absorbi uleiul.

Eu am servit alaturi de cartofi copti in sare.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

eu nu scurg sau sterg dovleceii de sucul pe care-l lasa pentru ca vreau sa se prinda bine faina de dovlecel.... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Dana Cristea - pusikmea 1

28.03.2010, 21:37

ionix 1

28.03.2010, 22:15

Rivka, n-am facut rosii pane pana acum... m-ai facut curioasa si-o sa-ncerc

ionix 1

28.03.2010, 22:15

multumesc multumesc...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecel pane la cuptor