Dovlecei “nuferi” cu curcan

de Doinavar in Curcan, 19 Feb 2013 | 3500 vizualizari

 

Imi plac mult dovleceii umpluti. Acum i-am facut un pic altfel.

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne tocata de curcan
  • 3 dovlecei mai mari (400-500 g fiecare)
  • 50 g orez
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 3-4 linguri de faina
  • 1 legatura marar
  • cateva frunze de spanac
  • 300 ml bulion
  • 50 ml ketchup
  • 50 ml ulei
  • optional cateva ciuperci
  • sare, piper, 1 cub sau 1 lingurita concentrat de pui
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei “nuferi” cu curcan:

Tocati marunt ceapa, ardeiul gras (ciupercile) si radeti morcovii (pastrati 1/2 morcov pentru decor). Caliti in 30 ml ulei legumele tocate, adaugati verdeata tocata, orez si 100 ml bulion, ketchup. Lasati pe foc 10-15 minute, pana ce orezul este fiert pe jumatate. Condimentati si adaugati totul peste carnea tocata. Omogenizati bine umplutura.

Dovleceii se spala si se curata foarte subtire de coaja. Se taie in bucati de 8-10 cm lungime si fiecare bucata se scobeste, lasand cam 1 cm intreg la baza si marginile de aproximativ 7-8 mm grosime. Cu un cutit micut scoateti de pe margine bucati triunghiulare cu baza in sus si cu o latime de aproximativ 3-4 cm, ca sa formati petalele nuferilor.

Presarati apoi dovleceii cu sare, piper si concentrat si umpleti-i cu compozitia de carne. In mijlocul fiecarui nufar infigeti cateva bastonase subtiri de morcov si putin marar (staminele si pistilul nufarului). Asezati nuferii intr-o tava mai inalta pe un pat de felii de rosii, ardei gras, cateva frunze de spanac, marar.

Turnati in tava bulionul ramas si 300-400 ml apa, cat sa acopere bine carnea. Varfurile nuferilor pot ramane afara din zeama. Dati tava la cuptor 60 minute la foc mic. Scoateti tava si acoperiti nuferii cu folie de aluminiu (staniol) si mai lasati 45 minute la foc mic.

Scoateti nuferii cu o paleta pe un platou iar in tava adaugati faina desfacuta in putina apa, condimentati, puneti tava pe flacara aragazului si amestecati bine cu un tel para pana se leaga sosul. Turnati sosul in platou si garnisiti cu smantana, frunze de spanac, ketchup, verdeata, felii de rosii, etc.

TIPS-URI

1

Cu ce s-a scobit din dovlecei puteti face o supa crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei “nuferi” cu curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Merisor 1

19.02.2013, 13:45

Vai, ce frumosi!
Imi place mult cum gatesti tu!

Teo 1

19.02.2013, 20:14

Doina, pe mine mai dat gata!

MotanLaOale 1

19.02.2013, 22:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu de toate