Tocanita de rosii cu ardei copt si carne de curcan

de Merisor in Curcan, 21 Iul 2014 | 10876 vizualizari

 

O tocanita de vara foarte gustoasa, cu legume din belsug.
Am ales sa fac aceasta mancare mai soft, fara prajeala, intrucat noi mai avem din cand in cand probleme cu stomacul.
Am preparat-o la multicooker, pentru ca nu stiam cat de repede va fierbe carnea de curcan.

 

INGREDIENTE

  • pulpele si pieptul de la un curcan de tara
  • 4 cepe galbene, mari
  • 1 morcov
  • 5 rosii
  • 3 ardei kapia
  • 1 ardei gras, galben
  • 2 capatani usturoi
  • 1 cescuta orez(120 ml)
  • 1L apa
  • sare dupa gust
  • cimbru
  • oregano
  • 3 foi dafin
  • piper macinat
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de rosii cu ardei copt si carne de curcan:

Spalam bine carnea de curcan in apa calda, o portionam si o punem in vasul multicookerului.

Adaugam apa si putina sare.

Conectam aparatul la sursa de curent si de la butonul MENU, selectam functia FRY pentru 10 minute.

Cand apa incepe sa fiarba, inlaturam spuma care se formeaza.

Dupa expirarea timpului, selectam programul STEW pwntru 1 ora si 30 de minute(fiind pasare de curte va fierbe mai greu).

Inchidem capacul si apasam butonul START.

Intre timp ne ocupam de legume.

Punem ardeii la copt, pe un gratar deasupra flacarii de la aragaz.

Curatam ceapa, morcovul si usturoiul si le spalam.

Tocam ceapa julien si morcovul rondele.

Usturoiul il presam si il asezonam cu sare si piper.

Punem intr-un vas putina apa la fiert cu un varf lingurita de sare, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam rosiile in ea.

Le lasam cateva minute, dupa care stingem focul si le scoatem intr-o sita sa se scurga si sa se raceasca.

Curatam ardeii coptii sub jet de apa rece si ii dam deoparte pana le vine randul sa fie adaugati in mancare.

Din timp in timp incercam carnea daca se patrunde, iar in momentul in care furculita intra lejer in ea,  adaugam ceapa si morcovul, iar dupa 10 minute de la adaugarea acestora, adaugam si ardeiul copt, taiat mai maricel, precum si zeama pe care a lasat-o.

Adaugam condimentele si mai lasam sa fiarba 10 minute dupa care adaugam rosiile curatate si feliate.

Dupa 15 minute de fierbere a rosiilor, adaugam usturoiul si orezul.

Amestecam usor in mancare sa se omogenizeze bine toate ingredientele, inchidem capacul si asteptam sa se finalizeze timpul de preparare.

La final, adaugam patrunjelul tocat.

Este o mancare usor picanta si dulceaga.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca rosiile sunt acrisoare, se va adauga putin zahar in mancare, aproximativ o lingurita.

2

Orezul este optional, se adauga numai daca mancarea este prea zemoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de rosii cu ardei copt si carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Curcan cu paste