Dorada la cuptor pe pat de legume

de Gherca Daniela in Peste, 23 Feb 2018 | 6587 vizualizari

 

Este o reteta simpla si rapida care contine in acelasi timp si carnea si garnitura! 

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti dorada
  • 1 lamaie mare
  • 1 dovlevel verde (zuchinni)
  • 1 ceapa rosie mare
  • 4 catei de usturoi
  • 1 mana buna de rosii cherry
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare de mare
  • piper mozaic
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada la cuptor pe pat de legume:

Curatam pestii de solzi, apoi ii curatam de intestine, dupa care ii spalam bine cu apa rece. Condimentam bine pestii si la interior, dar si la exterior cu sare si piper, apoi asezam feliile de lamaie si cateii de usturoi in burta petilor. 

Dovlecelul il spalam, apoi il taiem felii, ceapa o curatam de coaja si o taiem rondele.

Legumele taiate le asezam intr-o tava mare (de preferat termorezistenta), peste ele, asezam rosiile cherry si stropim totul cu ulei de masline si condimentam din nou cu sare si piper. Asezam pestii in tava, peste legume si dam totul la cuptorul incins la 200 grade C, pentru cca. 20 minute sau pana cand pestii s-au rumenit frumos deasupra.

Ii scoatem pe un platou si se pot servi! 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la cuptor pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor