Chec cu nuca de cocos, cirese si ciocolata

de epurasha2bb in Prajituri, 27 Dec 2010 | 5095 vizualizari

 

reteta asta am facut-o de Craciun, tot dupa capul meul si cu ce am avut si a iesit foarte frumoasa si pufoasa!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 2-3 linguri nuca de cocos alba razuita
  • 4-5 cirese confiate
  • 4 patratele de ciocolata neagra maruntite cu cutitul in cubulete
  • 1/2 pliculet de praf de copt Dr Otker
  • faina dupa ochi, aprox 5 linguri
  • 1/2 iaurtel Cremosso simplu
  • cateva picaturi esenta vanilie
  • 1 cubulet de unt cat o nuca moale la temperatura camerei
  • 4 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca de cocos, cirese si ciocolata:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf usor de sare si cu zaharul. Se adauga apoi si galbenusrile frecate cu untul moale si iaurtul si apoi esenta de vanilie. Ultima data faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt. Se incoporeaza usor ,cate putin, amestecand cu un tel . Apoi se unge forma de silicon margareta cu unt/margarina si se toarna compozitia de chec. Se presara deasupra bucatele mici de cirese confiate si de ciocolata. Se da la cuptor la foc mediu cam 20 de minute.

Se scoate sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra si se orneaza dupa plac. Se poate servi taiata petale de flori, cercuri cu gura unui pahar sau cuburi cu cutitul, cum doriti, oricum va arata minunat sectiunea.:)

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca de cocos, cirese si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]